Απολαμβάνουμε το κυριακάτικο πρωινό μας φτιάχνοντας στην κουζίνα μας τα πιο λαχταριστά και αφράτα pancakes! Η συνταγή ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη και είναι μούρλια!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αυγό
• 50 ml σπορέλαιο
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 κ.σ. βούτυρο
• σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το σερβίρισμα
Πώς τα φτιάχνουμε:
• Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
• Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
• Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας μεταλλικής σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας.
• Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!
Πηγή Tromaktiko
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 αυγό
• 50 ml σπορέλαιο
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 κ.σ. βούτυρο
• σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το σερβίρισμα
Πώς τα φτιάχνουμε:
• Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
• Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
• Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας μεταλλικής σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας.
• Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!
Πηγή Tromaktiko