Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό, μέχρι να έχουμε ένα χυλό όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό.

Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Οταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες να πάρουν χρώμα.

Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Υλικά (για για περίπου 700 γρ.)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
χυμός από 3-4 πορτοκάλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα νερό σπορέλαιο, για το τηγάνι
μέλι, για το σερβίρισμα
κανέλα, για πασπάλισμα
καρύδια, τριμμένα, για πασπάλισμα



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
أحدث أقدم