Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 50-60 λεπτά.

Γλάσο σοκολάτας


Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.

Πασπαλίζουμε με τρούφα (προαιρετικά).

Υλικά:

2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
20 γρ. (1 φακελλάκι) μπέικιν πάουντερ που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
για πασπάλισμα
λίγη (2-3 κουταλιές σούπας) τρούφα (προαιρετικά)


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

أحدث أقدم