Μουλιάζουμε τα καρύδια σε νερό για τουλάχιστον 3 μέρες. 

Αυτό το κάνουμε ώστε να είναι αρκετά μαλακά και να μην σπάνε όταν τα περνάμε σε κλωστή.

Κόβουμε την κλωστή στο μέγεθος που θέλουμε αλλά περίπου να είναι 25 εκ.
Κάνουμε ένα κόμπο στο ένα άκρο και περνάμε μία βελόνα στο άλλο.
Περνάμε τα καρύδια ώστε να δημιουργήσουμε μια σειρά που να εφάπτονται το ένα στο άλλο. Πάνω από το πρώτο καρύδι κάνουμε με την κλωστή μία μεγάλη θηλιά.
Ετοιμάζουμε μουσταλευριά και τη βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Ένα βάζο ακόμα και από λουλούδια ή μια κανάτα είναι ιδανικά.
Παράλληλα στερεώνουμε μία βέργα ή μία κουτάλα ψηλά πάνω από ένα ταψάκι ή μπολ.
Βουτάμε την κλωστή με τα καρύδια μέσα στη μουσταλευριά και την αφήνουμε 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε και κρεμάμε από τη βέργα να στεγνώσει και να στερεοποιηθεί για λίγα λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές ανάλογα πόσο παχύ θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας.
Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και να στερεοποιηθεί και καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.


Υλικά
μουσταλευριά
καρύδια
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

أحدث أقدم