Πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά και το πόδι .Τα τρίβουμε καλά καλά με τον χυμό τών λεμονιών. Στην κατσαρόλα βάζουμε...

τόσο νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα βράζουμε δυόμιση ώρες στην κατσαρόλα ή μία ώρα σε χύτρα ταχύτητος. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μέσα στο ζουμί τους και ρίχνουμε το αλάτι . Τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αδειάζουμε στο ξύδι,μ έσα σε ένα μπουκαλάκι για να ρίξουμε όσο θέλουμε στο πιάτο μας.

Υλικά

Μοσχαρίσιο πόδι μπροστινό 1 κιλό

Κοιλιά μοσχαρίσια 1/2 κιλό

Σκόρδο 4 σκελίδες

Ξύδι 1 ποτήρι του κρασιού

Αλάτι

Καυτέρη κόκινη πιπεριά προαιρετικά

Λεμόνι 2 μεγάλα






Πηγή:neakalamantata
Νεότερη Παλαιότερη