Υλικά
5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ούζο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
2 κουταλάκια σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια φέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 φύλλα δυόσμου
¼ ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο, χωρίς κοτσάνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε τις 3 κουταλάκια σούπας από το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Σβήνετε με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνετε.
Αφαιρείτε προσωρινά τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει.
Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μούλτι τις πιπεριές και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, τις λιαστές τομάτες και τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες να είναι έτοιμες και τα αρώματα να ενοποιηθούν.
Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αν χρειαστεί ρυθμίζετε την οξύτητα με λίγο μελί ή ζάχαρη. Τέλος, θρυμματίζετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά.
Σερβίρετε το σαγανάκι σαν μεζέ με ψωμί ή το προσθέτετε πάνω από βρασμένο ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
dunamitis