Μοσχαρίσια μπριζόλα με πλιγούρι και λαχανικά
Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ:

Για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Για το πλιγούρι

250 γραμμάρια πλιγούρι
750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
10 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
½ ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.

Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.

Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες καλά και από τις 2 μεριές, να πάρουν καλό χρώμα.

Προσθέτετε στο τηγάνι τις σκελίδες του σκόρδου, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το βούτυρο και καθώς λιώνει το βούτυρο με ένα κουτάλι περιχύνετε τις μοσχαρίσιες με το βούτυρο συνεχόμενα.

Όταν οι μοσχαρίσιες είναι σχεδόν έτοιμες, σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.


Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
https://www.alexandrospapandreou.gr
أحدث أقدم