Ιδανική επιλογή για επιδόρπιο

Υλικά για 4 άτομα

1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1/4 κ.σ. τριμμένα γαρύφαλλα

λίγη κανέλα

3 κ.σ. ζάχαρη

4 αυγά

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι

200 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.

Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγη - λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.

Τοποθετείτε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.

Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Ανακατεύετε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτετε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.

Ρίχνετε τους κρόκους έναν - έναν ανακατεύοντας δυνατά.

Παράλληλα χτυπάτε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτετε στην κρέμα.

Βουτυρώνετε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνετε μέσα την κρέμα και τοποθετείτε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνετε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Πηγή: newsbeast.gr

أحدث أقدم