Υλικά

1 φιλέτο χοιρινού κρέατος

Αλάτι, πιπέρι

1 κ. σ. ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα

240 ml νερό

1 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο

1 κ. γλ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε το κρέας.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος ανθεκτικό και για το φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 2- 4 λεπτά ανά πλευρά, και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Ανακατέψτε το θυμάρι στο μείγμα με τα κρεμμύδια και τοποθετήστε το χοιρινό στο σκεύος.

Προσθέστε και τα δαμάσκηνα πάνω στο χοιρινό και τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο.

Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό του χοιρινού να είναι ελαφρώς ροζ.

Μεταφέρετε το χοιρινό και τα δαμάσκηνα σε ένα πιάτο.

Τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε στο μείγμα των κρεμμυδιών το νερό και το βαλσάμικο.

Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.

Χτυπήστε τη σάλτσα με το βούτυρο και περιχύστε πάνω από το χοιρινό και τα δαμάσκηνα.



Πηγή:patrastimes.gr

أحدث أقدم