Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά

6 αβγά

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.

Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια λεία και βελούδινη υφή.

Προσθέστε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, επίσης σιγά σιγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε ακόμη 10 λεπτά στο σβηστό φούρνο.

Τιπ: μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.

Πηγή: newsbeast.gr

أحدث أقدم