Το αλεύρι ολικής άλεσης δίνει ιδιαίτερη υφή και γεύση σε αυτό το λαχταριστό banana bread.
Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες
2 αβγά χτυπημένα
80ml νερό
75ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
85ml σιρόπι σφενδάμου
225γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 scoops (26γρ.) Formula 1 Banana Cream
2 scoops (28γρ.) Πρωτεΐνούχο ρόφημα (PDM)
2 μερίδες (15γρ.) Beta Heart
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς (ή στους 150 αν χρησιμοποιείτε αέρα). Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ με διαστάσεις 23x13 εκ.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα αβγά σε ένα μπολ με τις μπανάνες, το νερό, το ελαιόλαδο και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το Formula 1 Banana Cream, το Πρωτεϊνούχο Ρόφημα (PDM) και το Beta Heart.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μπολ με τα στερεά υλικά και ρίχνουμε μέσα το υγρό μίγμα μπανάνας. Αναμιγνύουμε καλά, μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά με 1 ώρα. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το banana bread, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το banana bread από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr