Υλικά

Για τη βάση

- 5-6 μήλα

- 125 γρ. μαργαρίνη 

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 

- 1 κ.γ. κανέλα

- Μια χούφτα καρύδια 

Για τη ζύμη

- 4 αυγά 

- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τα μήλα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό μηχάνημα και τα κόβουμε ροδέλες. Ακολούθως, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό, μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουμε στύψει μισό λεμόνι, ώστε να μην μαυρίσουν. 

Σε ένα ταψί βάζουμε τώρα τα υλικά της βάσης, λιώνοντας πρώτα τη μαργαρίνη και ρίχνοντας από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ούτως ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφού αυτό συμβεί, στρώνουμε τα μήλα και στα κενά τους βάζουμε καρύδια. 

Προκειμένου να φτιάξουμε και τη ζύμη μας, ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (αυγά, ζάχαρη, αλεύρι), τα χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω. Εν συνεχεία, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. 

Για να δούμε αν έχει ψηθεί, βυθίζουμε στη μηλόπιτα ένα μαχαίρι και αν αυτό βγει καθαρό, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.


Πηγή:lovecook.gr



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

أحدث أقدم