Υλικά

- ½ κιλό σπαγγέτι ολικής άλεσης

- 300 γρ. αρακάς βρασμένος για 10 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στραγγισμένος

- 1/3 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

- 50-80 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο για 10 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 2-3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι

- 2 σκ. σκόρδο καθαρισμένες από τις φύτρες τους

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι

- Πιπέρι

- Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει το πακέτο και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα αφού προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε καλά για να μην κολλήσουν.

Στο multi χτυπάμε τον αρακά μαζί με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτουμε σταδιακά ελαιόλαδο. Αν η συσκευή δεν έχει οπή για την προσθήκη υλικών ενόσω βρίσκεται σε λειτουργία βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή, χτυπαμε και προσθέτουμε ξανά στην πορεία, ξαναχτυπάμε και συνεχίζουμε έτσι.

Στόχος μας είναι να έχουμε στο τέλος μια πάστα, εναν πολτό όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και λασπωμένο. Αλατοπιπεςρώνουμε δοκιμάζοντας και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα. Επειδή είναι αρκετά αλμυρό τυρί προσέχουμε πολύ με το αλάτι.

Καλή επιτυχία!

*** Αν προτιμάμε τον δυόσμο μπορούμε να τον χρτησιμοποιήσουμε αντί για τον άνηθο. Θα χρειαστούμε γύρω στα 20 φυλλαράκια δυόσμου. ***


Πηγή:lovecook.gr



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

أحدث أقدم