Η πιο ωραία και νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο γάλακτος

3 αυγά

1/2 κιλό ζάχαρη

250 γρ γάλα

1/2 φακελάκι αμμωνία

ξύσμα 1 λεμονιού

3 βανίλιες

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρόκους αυγών αραιωμένα με λίγο φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάλτε σε λεκάνη ζυμώματος το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός να ασπρίσουν.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά εξακολουθώντας το χτύπημα.

Βάλτε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ελαφρά

Βάλτε το μέσα σε ένα μπολ και διαλύστε μέσα την αμμωνία κρατώντας το μπολ πάνω από την λεκάνη σας γιατί ανακατεύοντας για να διαλυθεί η αμμωνία αφρίζει και μπορεί να σας χυθεί.

Ρίξτε το μίγμα του γάλακτος μέσα στη λεκάνη. Προσθέστε τις βανίλιες και το ξύσμα.

Τέλος ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.

Φτιάξτε κουλουράκια σε ότι σχέδιο σας αρέσει. Αραδιάστε τα σε ταψί αφού προηγουμένως στρώσετε ένα αντικολητικό χαρτί, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.

Αλείψτε τα με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

govastileto.gr



أحدث أقدم