Ένας αγρότης από το Βέλγιο μετακίνησε μία από τις πέτρες που ορίζουν τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου για να μπορέσει να περάσει το τρακτέρ του και μεγάλωσε καταλάθος τα σύνορα της χώρας του.

Θεωρητικά, ο Βέλγος καλλιεργητής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινικές κυρώσεις για την πράξη του αυτή, αφού αλλοίωσε τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών μετακινώντας τις πέτρες αυτές που στέκουν εκεί αμετακίνητες (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) από την ήττα του Ναπολέοντα στην μάχη του Βατερλώ.

Κι όλα αυτά επειδή μετακίνησε την συγκεκριμένη πέτρα κατά 2,5 περίπου μέτρα.

Μέχρι και ο δήμαρχος της πόλης που κατοικεί ο αγρότης, Νταβίντ Λαβό βγήκε και μίλησε για το συμβάν, καλώντας να τοποθετήσει την πέτρα πίσω στην θέση της για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο: «Δεν ενδιαφερόμαστε να επεκτείνουμε την πόλη ή τη χώρα. Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και την Γαλλία μικρότερη. Δεν είναι καλή ιδέα».

Από την άλλη, ο Γάλλος δήμαρχος της περιοχής που επηρεάστηκε από την αλλαγή των συνόρων, Ορέλι Βελονέκ ανέφερε πως ο αγρότης δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αν δείξει καλή θέληση και διορθώσει το λάθος του, επιστρέφοντας την πέτρα στην ακριβή της θέση. Αν δεν μπορέσει να το κάνει αυτό, τότε ίσως χρειαστεί να συσταθεί μία Γαλλο-βελγική επιτροπή για να βρεθεί η ακριβής θέση που πρέπει να τοποθετηθεί.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη