Υλικά

400 γρ. ώριμες ντομάτες

250 γρ. ρικότα

250 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια αμύγδαλα

50 γρ μασκαρπόνε

1 λεμόνι

Αποξηραμένη ρίγανη

Ελιές

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 60 γρ. λάδι, 70 γρ. κρύο νερό και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα συμπαγές μείγμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο που για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε τα με τη ρικότα και το μασκαρπόνε. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε ζύμη. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί και τοποθετούμε τη ζύμη. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και μια χούφτα ελιές.

Ρίχνουμε λίγο λάδι και πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

govastileto.gr
أحدث أقدم