Μόνο με 4 υλικά
Υλικά
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.
Βήμα 2
Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 3
Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.
Βήμα 4
Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.
Βήμα 5
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Πηγή: newsbeast.gr