Είναι η εποχή που ζεστά γλυκά έχουν την τιμητική τους και τι καλύτερο από μία απολαυστική καρυδόπιτα. Βρήκαμε μια συνταγή που είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και γίνεται με 6 μόλις υλικά.

Σημειώστε τι θα χρειαστείτε:

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

1 baking powder

3 κ.σ. κανέλα

Για το σιρόπι

2 και 1/2 φλιτζάνια νερό

2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και τέλος τα καρύδια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι για να δούμε αν έχει ψηθεί από μέσα.

Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή του έντονου βρασμού και στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Έτοιμη η καρυδόπιτα!

Πηγή συνταγής: sintagesgiagias.gr, govastileto.gr
أحدث أقدم