Οι Orangettes είναι το πιο εκπληκτικό «πάντρεμα» σοκολάτας με πορτοκάλι, καθώς είναι ένα γλύκισμα εύκολης παρασκευής με τέσσερα μόνο υλικά, πλούσιο σε φυτικές ίνες και υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης! Χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιανικό γλύκισμα!

Για να φτιάξετε, λοιπόν, νηστίσιμες Orangettes, θα χρειαστείτε: 3 μεγάλα ή 6 μικρά πορτοκάλια, 300 γρ. ζάχαρη, 1/2 λίτρο νερό, 400 γρ. κουβερτούρα.

Επί το έργον:
Αφού πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε τη σάρκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (το οποίο να τα σκεπάζει) σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το άσπρο μέρος της φλούδας. Κόβουμε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα ζάχαρης) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού τις αφήσουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο σιρόπι την υπόλοιπη ζάχαρη και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, αφού βάλουμε το σιρόπι να κοχλάσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά τις λωρίδες.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πολύ προσεχτικά, βουτάμε μέσα μία-μία τις λωρίδες πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε τις έτοιμες orangettes σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε έτσι να στεγνώσουν.

dogma.gr
أحدث أقدم