Μια πατροπαράδοτη συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Το γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος, είναι μια από τις αγαπημένες συνταγές σε μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για να πετύχεις το πιο παραδοσιακό πιάτο με τον πιο εύκολο τρόπο!!

Συστατικά για το γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος
1,5 κιλό μπούτι κατσικάκι γάλακτος σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
3 σκ. Σκόρδο
1 πράσο
2 καρότα μεγάλα
120 γρ βούτυρο γάλακτος ή στακοβούτυρο Κρητικό
300 γρ κριθαράκι μέτριο
2 κλωναράκια σέλερι
2 κλ. Θυμάρι
150 γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη

Η συνταγή για το γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα 60 γρ βούτυρο και όταν πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε το κατσικάκι για 5 λεπτά από όλες τις μεριές.

Σβήνουμε το κατσικάκι με 1 ½ λίτρο νερό ζεστό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, την δάφνη και το θυμάρι. Όταν το νερό κοχλάσει χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε το σέλερι σε κομμάτια, το πράσο (μόνο το λευκό του μέρος), τα καρότα και βράζουμε το κατσικάκι για άλλη μισή ώρα.

Τα λαχανικά τα βάζουμε για μισή ώρα μόνο, δεν χρειάζεται παραπάνω για να πάρεις την γεύση που θέλεις.

Βγάζουμε το κατσικάκι από το ζουμί, το βάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Κρατάμε μόνο τον ζωμό, αν θέλετε μπορείτε να περάσετε και από το μούλτι τα λαχανικά.

Για κάθε κούπα κριθαράκι θέλουμε 2 κούπες από τον ζωμό για να βγει ωραίος χυλωμένος.

Βάζουμε 600 ml από τον ζωμό στην κατσαρόλα για το κριθαράκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ βούτυρο και ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και ζεματάμε το κριθαράκι ρίχνοντας το μέσα, αυτό του δίνει τέλεια γεύση.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το κατσικάκι σε πιατέλα, τρίβουμε την ξερή μυζήθρα και βάζουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Τίπ

Αν θέλετε όταν βράσει το κατσικάκι, πριν το σερβίρετε μπορείτε να το καψαλίσετε σε βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα.

Πηγή: petros-syrigos.com
أحدث أقدم