Μερίδες: 4 - Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

χοιρινές μπριζόλες: 4 άπαχες
σταφίδες: 50 γρ., (και περισσότερες) ξανθές
πράσο: 1 ψιλοκομμένο
μήλο: 1 κομμένο σε ροδέλες
ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας
μέλι: 2 κουταλάκια του γλυκού
ξύδι: 4 κουταλιές της σούπας
κόκκινο κρασί: 1 ποτήρι
μουστάρδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
κύμινο: λίγο
βασιλικός: λίγο, ψιλοκομμένος
κρόκος Κοζάνης (σαφράν): λίγο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τσιγαρίζετε ελαφρά σε μια κατσαρόλα τις μπριζόλες και το πράσο με το ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το κρέας και ρίχνετε τις ροδέλες του μήλου και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.

Στη συνέχεια τα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα μυρωδικά, το ξίδι, το μέλι (το οποίο διαλύουμε στο ξίδι), τις σταφίδες, το κύμινο, το βασιλικό, το σαφράν (το οποίο έχουμε αφήσει για 15-30 λεπτά σε ½ ποτήρι νερό), τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται σταδιακά νερό, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζετε από την κατσαρόλα τις μπριζόλες και τις ροδέλες μήλου και πολτοποιείτε τη σάλτσα με τις σταφίδες και τα πράσο στο μπλέντερ.

Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του.

Φωτο απο icookgreek.com
Πηγή: icookgreek.com
أحدث أقدم