Ποδηλατοπορεία μνήμης και διεκδίκησης βασικών αιτημάτων όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη στη πλατεία Λευκού Πύργου.

Η γνωστή αθλήτρια έχασε την ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη στη Τούμπα, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ έχουν ως στόχο να καλύψουν γύρω στα δέκα χιλιόμετρα περνώντας από κεντρικούς δρόμους, φτάνοντας στο σημείο του δυστυχήματος στον οδό Λαμπράκη. Η ποδηλατοδρομία θα ολοκληρωθεί στον Λευκό Πύργο.

«Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό που έχει συμβεί γιατί δεν είναι η πρώτη φορά. Η Δήμητρα ήταν ένας άνθρωπος που προσπάθησε απλώς να μεταφέρει την αγάπη της για το ποδήλατο στον κόσμο, την καθημερινότητα να την κάνει πιο κοινή για όλους, να αγαπήσουν το τρέξιμο, το ποδήλατο να μπουν στα παπούτσια της .
Μας έδειξε πολλά παραδείγματα και μας έδειξε τον δρόμο. Θέλω όμως να σταθώ και στο γεγονός της νοοτροπίας, πρεπει να περάσουμε την νοοτροπία ότι μέσα στον αστικό ιστό που κινούμαστε όλοι να προσέχουμε, να υπάρχει σεβασμός και στο ποδήλατο και στο αμάξι» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρτζέκης ποδηλάτης και φίλος της Δήμητρας.

Παράλληλα, οι ποδηλάτες μίλησαν για τον φόβο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς το ποδήλατο. «Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει η ίδια βαρβαρότητα για όλους μας. Κινδυνεύουμε κάθε στιγμή που βγαίνουμε στους δρόμους. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το συγκοινωνιακό. Δεν τολμάω να πάω με το ποδήλατο στη δουλειά μου παρά του ότι απέχει 12.5 χιλιόμετρα, υποφέροντας την κίνηση. Ένα μέσο που έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το αποφεύγουμε για λόγους ασφαλείας» τόνισε ένας ερασιτέχνης ποδηλάτης.

Φωτογραφικό Υλικό






Δείτε τα σχετικά βίντεο:





rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη