Πρόκειται για μαγειρίτσα με μανιτάρια, ειδικά τις κρύες ημέρες του Χειμώνα. Μία απλή συνταγή για ένα νηστίσιμο πιάτο, πολύ νόστιμο και θρεπτικό.
Του Αλέξανδρου Πασακούδη
Περιμένουν πολλοί τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου για να γευθούν την, ομολογουμένως, λαχταριστή μαγειρίτσα. Παρά ταύτα, όμως, υπάρχει και μια άλλη συνταγή για μαγειρίτσα, και μάλιστα γρήγορη, λαχταριστή και θρεπτική.
Πρόκειται για μαγειρίτσα με μανιτάρια, ειδικά τις κρύες ημέρες του Χειμώνα. Μία απλή συνταγή για ένα νηστίσιμο πιάτο, πολύ νόστιμο και θρεπτικό.
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια
2 αυγά
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι αντίδια
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο
1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε μέχρι να φύγει τελείως το νερό. Καβουρδίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με το λάδι και το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αντίδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά. Αφού βράσουν καλά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό), ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις κρυώσει λίγο η σούπα, χτυπάμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα.
Πηγή για υλικά και Εκτέλεση: monastiriaka.gr
dogma.gr