Το αγαπημένο σας ιταλικό πιάτο στην πιο ελαφριά εκδοχή του
Υλικά
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ. γλ. αποξηραμένη μαγιά
125 ml ζεστό νερό
200 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
Μια χούφτα ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
25 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
1 κ. γλ. κάπαρη σε άλμη, στραγγισμένη
8 πράσινες ελιές, χοντροκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε το αλεύρι και τη μαγιά με μια πρέζα αλάτι σε ένα μίξερ. Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε να γίνει μια μαλακή ζύμη για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 2
Αφαιρέστε τη ζύμη από το σκεύος, απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πλάτος περίπου 30 εκ. και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Βήμα 3
Απλώστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες πάνω από τη ζύμη, τακτοποιήστε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια από πάνω και μετά πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε την κάπαρη, τις ελιές και το σκόρδο και στη συνέχεια γαρνίρετε από πάνω.
Βήμα 5
Περιχύστε ομοιόμορφα με το λάδι, αφήστε να φουσκώσει για 20 λεπτά και προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
Βήμα 6
Ψήστε την πίτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει γύρω από τις άκρες. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr