Ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
300 γρ. ζωμό βοδινού
2 κ. σ. ξηρό σέρι
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας
4 φέτες τυρί προβολόνε
2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένο σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το σέρι και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο.
Βήμα 4
Ρίξτε τη σούπα σε πήλινα μπολ σερβιρίσματος ασφαλή για το φούρνο και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί πάνω από το καθένα (μπορείτε να το σπάσετε σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Πάνω από το ψωμί στρώστε μια φέτα προβολόνε, ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε μια λαμαρίνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Πηγή: newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη