Γευστική και ελαφριά, έτοιμη σε λίγα λεπτά
Υλικά
170 γρ. μαύρη σοκολάτα
1/2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
8 φράουλες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βήμα 2
Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι. Αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
Βήμα 3
Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 4
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Στρώστε τη μους σοκολάτας στον πάτο 2 φλιτζανιών ακολουθούμενη από φράουλες. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.
Πηγή: newsbeast.gr