Υλικά:

300 γραμμ. μανιτάρια shimeji καστανά, ψιλοκομμένα

Ροζ πιπέρι σε κόκκους

Λίγο θυμάρι

Για τα ραβιόλια

400 γραμμ. αλεύρι

3 ml ελαιόλαδο

4 αβγά

Για τη γέμιση

400 γραμμ. κατσικίσιο τυρί

5 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. μανιτάρια shimeji καστανά

Λίγο θυμάρι

Λίγα κλωνάρια μαϊντανός

Ροζ πιπέρι σε κόκκους

Για τη σος

5 ml ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τα ραβιόλια: Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε με τον γάντζο και σε μέτρια ταχύτητα το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά και μια πρέζα αλάτι μέχρι να έχετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30’.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και το ροζ πιπέρι.

Μοιράζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα. Με ένα τσέρκι κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ. Βάζετε στο κέντρο ενός κομματιού 1 κ.γ. γέμιση και το σκεπάζετε με άλλο κομμάτι ζύμης. Με ένα πηρούνι πιέζετε κάθε ραβιόλι γύρω γύρω ώστε να κλείσει καλά.

Ετοιμάζετε τη σος: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ραβιόλια για 5’. Σε ένα λαδωμένο τηγάνι ροδίζετε τα 300 γραμμ. μανιτάρια shimeji και αλατοπιπερώνετε.

Γαρνίρετε τα ραβιόλια με τα σοταρισμένα μανιτάρια, τη σος μαϊντανού, πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και το θυμάρι και σερβίρετε.

govastileto.gr
أحدث أقدم