Υλικά

Καρότα 1 κιλό
Ζάχαρη 1 κιλό
Νερό 2 ποτήρια νερού
Λεμόνι 1τεμ ξύσμα και χυμό
Γαρύφαλλο 2 – 3 τεμ προαιρετικά

Οδηγίες

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το δεύτερο ποτήρι νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα (προαιρετικά). Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσει. Βγάζουμε λίγο από το γλυκό μας με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι, αφήνουμε να κρυώσει, στάζουμε μία σταγόνα στην άκρη από το πιατάκι κι αν στέκεται είναι έτοιμο, αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

* Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.


chefoulis.gr
أحدث أقدم