Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι.

Υλικά

Μερίδες: 4
Για τις πανσέτες
600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
1 λίτρο νερό
100 γρ. αλάτι
1 σκ. σκόρδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί

Για την κρέμα πιπεριάς

6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκ. σκόρδο
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα φασολάκια

500 γρ. φασολάκια πλατιά
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Βήμα 2
Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Βήμα 3
Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Βήμα 4
Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr
أحدث أقدم