Ψαράκι με ανυπέρβλητη θρεπτική αξία οι σαρδελίτσες, αγαπούν την ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τα άλλα μεσογειακά μυρωδικά.

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σαρδέλες μικρές φιλεταρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 φρέσκια ντομάτα καθαρισμένη, ψιλικομμένη, χωρίς τους σπόρους

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα (φρέσκια και λιαστές), αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Ρίχνετε τον μαϊντανό, ανακατεύετε μια – δυο φορές και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Παίρνετε φιλέτα σαρδέλας ανά δύο και βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέμιση. Κλείνετε απαλά σαν «σάντουιτς» και τοποθετείτε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψηστιέρα ή στα κάρβουνα (απλουστεύει το γύρισμα η διπλή σχάρα με λαβή).

Ψήνετε 2′ απ’ τη μια μεριά και 1′ από την άλλη. Σερβίρετε τις σαρδέλες περιχυμένες με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Σημείωση: Στο τηγάνι, μόλις γυρίσετε τις σαρδέλες από την άλλη, μειώστε πολύ τη θερμοκρασία γιατί είναι ήδη καυτό. Μην τοποθετήσετε πολλές σαρδέλες σε μία τηγανιά, ώστε να προλαβαίνετε να τις γυρίσετε.

foto icookgreek.com

icookgreek.com
أحدث أقدم