Νόστιμη και υγιεινή πρόταση για σπιτικό γλύκισμα
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
1/4 φλ. τσαγιού κρεμώδες βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα (σκούρα ή γάλακτος)
1 1/2 κ. σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόψτε κάθε μπανάνα σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μισά κομμάτια στο ταψί.
Βήμα 2
Απλώστε φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα μπανάνας και στη συνέχεια καλύψτε κάθε φέτα με μια άλλη φέτα. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να παγώσει.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το λάδι καρύδας σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τη σοκολάτα και τοποθετήστε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι για να καλύψετε κάθε μπουκιά μπανάνας με σοκολάτα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά στο ταψί. Καταψύξτε για μία ώρα και απολαύστε!
Βήμα 5
Αποθηκεύστε στην κατάψυξη και ξεπαγώστε για λίγα λεπτά πριν φάτε.
newsbeast.gr