Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό
4 μέτρια αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Λίγο γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
4 μέτρια αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Λίγο γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί με λίγο γάλα.
Βήμα 2
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το σχοινόπρασο με το τυρί κρέμα, προσθέστε τριμμένο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη το υπόλοιπο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, ρίξτε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.
Βήμα 4
Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, γυρίστε την ομελέτα και ψήστε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μόλις ψηθεί η ομελέτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 5
Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.
Βήμα 6
Τρίψτε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τις ομελέτες και προσθέστε από πάνω μικρά κομμάτια καπνιστού σολομού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά τυρί κρέμα πάνω από τον καπνιστό σολομό. Ολοκληρώστε το πιάτο πασπαλίζοντας την ομελέτα με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
newsbeast.gr