Δεν χρειάζονται ψήσιμο
2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
4 κ. γλ. κακάο
1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού βρώμη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το κακάο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας να πάρουν μια βράση. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη, για 90 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί.
Βήμα 3
Αδειάστε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού -μία κουταλιά κάθε φορά- σε ένα φύλλο λαδόκολλας και αφήστε το μέχρι τα μπισκότα να «δέσουν», περίπου 15 λεπτά.
newsbeast.gr