Μερίδες: 6 – Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
1 κουνέλι, 1 1/2 κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
180 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες στρογγυλές, μικρές, καθαρισμένες
1 φλιτζάνι ζωμός κότας
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού για 3’ – 4’. Προσθέτετε το μπέικον και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’ – 2’ ακόμα.
Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3’.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πήλινο σκεύος και ανάμεσα στις μερίδες του κουνελιού ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνετε με το ζωμό και κατόπιν με το υπόλοιπο λάδι.
Σιγοψήνετε το φαγητό για 1 ώρα και 20’ στους 180 – 200 οC, μέχρι να ροδίσει το κουνέλι, να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια και να απορροφήσουν τους ζωμούς του φαγητού.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr