Για αρχάριους με τη μαγειρική
Υλικά
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
300 γρ. ζωμό λαχανικών
1 φλ. τσαγιού νερό
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε κύβους
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
1 φλ. τσαγιού φρέσκα πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού κόκκους καλαμποκιού
Αλάτι και πιπέρι
Καρυκεύματα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το ζωμό, το χυμό ντομάτας, το νερό, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα πράσινα φασόλια και το καλαμπόκι.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα καρυκεύματα της επιλογής σας και αφήστε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
300 γρ. ζωμό λαχανικών
1 φλ. τσαγιού νερό
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε κύβους
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
1 φλ. τσαγιού φρέσκα πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού κόκκους καλαμποκιού
Αλάτι και πιπέρι
Καρυκεύματα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το ζωμό, το χυμό ντομάτας, το νερό, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα πράσινα φασόλια και το καλαμπόκι.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα καρυκεύματα της επιλογής σας και αφήστε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr