Μια εναλλακτική πρόταση της κλασικής συνταγής

Υλικά


4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 συσκευασία μανιταριών ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. κόλιανδρο τριμμένο
1 1/2 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
1 κονσέρβα ρεβύθια
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κόψτε στη μέση τα κολοκυθάκια, βγάλτε την ψίχα τους, ψιλοκόψτε την και αφήστε την στην άκρη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά και προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
Προσθέστε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Ρίξτε τον κόλιανδρο, το κύμινο, τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Γεμίστα τα κολοκυθάθια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:flashnews.gr
أحدث أقدم