Ένα λαχταριστό, υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες και για όλες τις ηλικίες, γεμάτο ενέργεια, νοστιμιά και κυρίως εύκολο στη δημιουργία του.
220 γραμμ. μέλι
130 γραμμ. φυστικοβούτυρο
50 γραμμ. ζάχαρη καστανή
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
80 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
160 γραμμ. νιφάδες βρώμης
80 γραμμ. δημητριακά ρυζιού με κακάο
125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
130 γραμμ. φυστικοβούτυρο
50 γραμμ. ζάχαρη καστανή
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
80 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
160 γραμμ. νιφάδες βρώμης
80 γραμμ. δημητριακά ρυζιού με κακάο
125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20x30 εκ. περίπου και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Σε μία μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κακάο και την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή ανάλογες ώρες αν ειναι πρωΐ.
Κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια όπως οι μπάρες (θα βγουν περίπου 12) και απολαμβάνουμε.
Σε μία μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κακάο και την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή ανάλογες ώρες αν ειναι πρωΐ.
Κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια όπως οι μπάρες (θα βγουν περίπου 12) και απολαμβάνουμε.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: odigosxanthis.gr