Φέρτε την παράδοση στο τραπέζι σας μέσα από αυτό το υπέροχο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 1,5 κιλό)
7-8 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
15 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στην μέση
1 κιλό πατάτες μικρές ολόκληρες
2 κλαράκια δενρτολίβανο
1 ½ ποτήρι του νερού παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε το μπούτι με αλάτι και πιπέρι.

Στρώνετε τα κλαράκια ρίγανης μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και το καλύπτετε όλο.

Βάζετε γύρω από το μπούτι το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Τα περιχύνετε με ½ ποτήρι ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 2 με 2 ½ ώρες.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και 1 ποτήρι ελαιόλαδο. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου.

Τις ψήνετε σε 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κάτω από το ταψί με το μπούτι του αρνιού.


Πηγή
أحدث أقدم