Αυτά τα vegan brownies έχουν ωραία γυαλιστερή υφή, πλούσια σοκολατένια γεύση και γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά!
Υλικά για 12 κομμάτια
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο καλής ποιότητας
1 πρέζα αλάτι
260 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη ψιλή (ξανθιά)
120 γρ. βούτυρο vegan, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 ml κρέμα κάσιους
80 γρ. σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20 x 20 cm. Φροντίζουμε η λαδόκολλα να προεξέχει στα πλάγια, ώστε αφού ψηθεί να μπορούμε να το σηκώσουμε όλο μαζί. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη λαδόκολλα με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να γίνει το μείγμα σχεδόν κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα κάσιους και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σταδιακά, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο, ενώ ανακατεύουμε απλά με τη σπάτουλα ώστε να ενσωματωθούν.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε μέσα την κομμένη σοκολάτα και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Πιάνοντας τη λαδόκολλα από τις δύο πλευρές σηκώνουμε ολόκληρο το brownie και το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής. Αφού σιγουρευτούμε ότι έχει κρυώσει, το κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή