Ένας συγκλονιστικός συνδυασμός αρωμάτων
230 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κ. σ. βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
6 λοβοί κάρδαμο, σπασμένοι
4 μακριές λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
4 κ. σ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο.
Βήμα 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε σιγά την κρέμα γάλακτος, τους σπασμένους λοβούς κάρδαμου και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήστε την κρέμα να φτάσει σε σημείο βρασμού και, στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα αρώματα να εμποτιστούν για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ξαναζεστάνετε την κρέμα μέχρι να είναι ζεστή αλλά όχι βραστή, στη συνέχεια σουρώστε την κρέμα πάνω από το μπολ που περιέχει τη σοκολάτα και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και το μείγμα να είναι παχύρρευστο.
Βήμα 4
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι, ανακατέψτε ξανά και αφήστε τη γκανάς να κρυώσει εντελώς. Βάλτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5
Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει, πάρτε από μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά, την τυλίγετε σε μπαλίτσα της μιας μπουκιάς και στη συνέχεια την κυλάτε στη σκόνη κακάο.
Βήμα 6
Φυλάξτε στο ψυγείο και βγάλτε τις μια ώρα πριν τις φάτε για να τις απολαύσετε στο έπακρο.
newsbeast.gr