Υλικά

50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου

3 (περίπου 270 γρ.) κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα, συν 1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό, ψιλοκομμένο

Ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμός 1/2 λεμονιού, συν λεμόνι για το σερβίρισμα

2 μπαγκέτες, κομμένες σε 12 φέτες η καθεμία, ψημένες στα κάρβουνα ή φρυγανισμένες.

360 γραμμάρια καπνιστού σολομού, σε φέτες

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε και ανακατέψτε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέστε τους σπόρους μάραθου και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 14-16 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και μεταφέρετε στο μπλέντερ. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατοπιπερώστε.

Απλώστε πάνω από το ψημένο ψωμί. Τοποθετήστε από πάνω ωμά κολοκυθάκια σε φέτες, καπνιστό σολομό και σχοινόπρασο και στύψτε επιπλέον λεμόνι για να σερβίρετε.
Πηγή
أحدث أقدم