Τα νιόκι, αυτές οι μαλακές μπουκίτσες πατάτας, φτιάχνονται στο λεπτό και προσφέρουν απίστευτη απόλαυση.
Υλικά
800 γρ. νιόκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
500 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
150 γρ. μπλε τυρί
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν επιπλέουν στην κορυφή της κατσαρόλας, είναι έτοιμα. Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε το σκόρδο, μαγειρεύετε για 1-2 λ, στη συνέχεια ανακατεύετε τα νιόκι στο τηγάνι. Προσθέστε από πάνω τυρί και μαϊντανό για σερβίρισμα.
Πηγή