Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού απλό γιαούρτι
1/4 φλ. τσαγιού νερό
Προαιρετικά: Μπανάνες σε φέτες και χοντροκομμένα πεκάν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό.
Βήμα 3
Ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα κατά 1/4 του φλιτζανιού σε ένα τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
Βήμα 5
Γυρίστε όταν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή και μαγειρέψτε μέχρι η δεύτερη πλευρά να ροδίσει.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με τα προαιρετικά συστατικά αν επιθυμείτε.

ygeiamou.gr
أحدث أقدم