Η αυθεντική συνταγή για Κερκυραϊκή παστιτσάδα.

Υλικά:


1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
2 κρεμμύδι
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
500 γρ. μακαρόνια Nο4
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο ζωμό βοδινού
Αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου
πιπέρι

Εκτέλεση:

Kόβουμε το κρέας σε 6 μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, την τομάτα, τον τοματοχυμό, το φύλλο δάφνης,τον κύβο βοδινού και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή
أحدث أقدم