Νόστιμο και ελαφρύ!

Υλικά


225 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
225 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο
Χυμός από 1 και ½ λεμόνι
85 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά.

Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνετε μια φόρμα (περίπου 14 x 24 cm) με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα, ισιώνετε από πάνω με ένα κουτάλι και ψήνετε για 45 με 50 λεπτά.

Ενώ το κέικ κρυώνει στη φόρμα του, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη.

Τρυπήστε το ζεστό κέικ παντού με ένα πιρούνι και περιχύστε το χυμό με τη ζάχαρη για να σχηματίσει μια υπέροχη, τραγανή επικάλυψη.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

أحدث أقدم