Μία υγιεινή ψαρόσουπα πλούσια σε βιταμίνες.

Υλικά:


800γρ. ψάρι για σούπα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια σέλινο
3 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 δαφνόφυλλο
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και το σέλινο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Τα σβήνεις με το λευκό κρασί
Προσθέτεις τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιείς και τα αφήνεις στην άκρη
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το ψάρι για 10 λεπτά
Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
Σουρώνεις τον ζωμό του και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
Βράζεις τη σούπα για 15 περίπου λεπτά και προσθέτεις αλάτι
Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω μαϊντανό και θυμάρι.
Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

أحدث أقدم