Υλικά
500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
400 γρ. ντομάτες σε κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ολικής άλεσης
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. σλ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη)
180 γρ. θρυμματισμένη φέτα
Άπαχο γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε από πάνω τις ωμές γαρίδες, τη φέτα και τη ρίγανη.
Βήμα 4
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.
Βήμα 5
Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.