Από τα χεράκια σας για τα παιδάκια σας!
Υλικά:
8 μίνι κρουασάν βουτύρου
100 γρ. πραλίνα σπιτική
50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. αλεσμένα και καβουρδισμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα mini κρουασάν βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν, βάζουμε λίγη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και φουντούκι.
Τα βάζουμε 3’ στο φούρνο να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας.
Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού:
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200°C.
Έπειτα, τα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν. Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο μίξερ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γρ. Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.