Απλή και γρήγορη συνταγή

Υλικά

3 μέτρια λευκά κρεμμύδια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. σπαγγέτι
2 κ. σ. βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τα κρεμμύδια σε λωρίδες.

Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3
Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί αργά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά καθώς τα κρεμμύδια καραμελώνουν.

Βήμα 4
‘Οταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και ροδίσει, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι και την καστανή ζάχαρη.

Βήμα 5
Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.

Βήμα 6
Προσθέστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 7
Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών πριν σουρώσετε τα μακαρόνια.

Βήμα 8
Προσθέστε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα και λίγο από το νερό ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά για να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Βήμα 9
Αλατοπιπερώστε καλά και σερβίρετε.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

أحدث أقدم