Σουβλάκια από κεμπάπ σόγιας με πιτούλες

Υλικά για 10 μερίδες100 γρ κεμπάπ σόγιας (ξερό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο + ¼ της κούπας
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. υγρο καπνό
Το χυμό από ½ + ½ λεμόνι
1 κ.γ. ρίγανη + επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. σκόρδο σκόνη
¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μια καλή πρέζα κύμινο
10 ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε το κεμπάπ σόγιας για 10 λεπτά ώστε να μουλιάσει. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον υγρό καπνό και το χυμό του ½ λεμονιού. Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τη σόγια πιέζοντας την μέσα στη χούφτα μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά (προσοχή να μην καούμε!). Προσθέτουμε τη σόγια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου-μουστάρδας. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ξανα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάει παντού το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί το ¼ της κούπας ελαιόλαδο και το άλλο μισό χυμό του λεμονιού. Περνάμε το κεμπάπ στα ξυλάκια. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα σουβλάκια με το λαδολέμονο και τα ψήνουμε σε σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Ανα διαστήματα τα αλείφουμε με το λαδολέμονο για να μην στεγνώσουν. Όταν είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Όσο περισσότερο μείνει το κεμπάπ στη μαρινάδα τόσο καλύτερη και πιο έντονη γεύση θα αποκτήσουν τα σουβλάκια μας.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:flashnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
أحدث أقدم